Get the Flash Player to see this rotator.

Administraţia provincială

Hramul Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din Lugoj

      Joi seara, 7 septembrie 2017, am sărbătorit cu mare bucurie hramul Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului”, a surorilor baziliene din Lugoj. Am fost onorate să-L avem în mijlocul nostru pe PS Alexandru Mesian – Ierarhul locului, care a venit însoțit de către mons. Angelo Pop, vicar general. Preasfințitul a fost întâmpinat de superioara mănăstirii, sr. Rafaela Ferenț și de către superioara provincială a surorilor baziliene din România, m. Marcela Runcan.
       Programul a început în Catedrala „Coborârea Spiritului Sfânt” cu Sf. Rozar, după care a urmat procesiunea cu Preasfântul Scrament către Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului”. În procesiune au participat copii de la orele de religie, însoțiți de părinții lor, un număr frumos de preoții și mulți credincioși, care au venit cu mare bucurie în pelerinaj la mănăstire pentru a aduce laudă Maicii Domnului. Procesiunea de la Catedrală fost condusă de sr. Teodora Chișcă.
       La mănăstire a început cu Vecernia Sărbătorii, după care a urmat Sfânta Liturghie, pontificată de PS Alexandru Mesian și un sobor de preoți. Răspunsurile la Sf. Liturghie au fost date de către coriștii de la catedrală și de surorile baziliene. Predica a fost ținută de Mons. Angelo Pop, care a vorbit despre acel binecuvântat „Fiat” al Preacurata Fecioară Maria și de fidelitatea Ei până la picioarele crucii Fiului Mântuitor. A urmat Adorația Euharistică, care a fost condusă de surorile baziliene și Binecuvântarea Euharistică celebrată de Pr. Ioan Pop.
    Ne-am bucurat de perezența Maicii Marcela Runcan, superioara provincială, care a venit împreună cu alte surori de la Cluj și de la Gherla. De asemenea au participat și frații Sfintei Cruci de la Giroc (TM) și Surorile de Caritate din Lugoj. Această seară de rugăciune, s-a încheiat cu o agapă fraternă. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate harurile primite și rugăm pe Sf. Fecioară Maria să ne călăuzească mereu spre Fiul Ei Isus.

  

Administraţia Provincială

Administraţia Provincială sau conducerea provincială este aleasă de către surorile din Provincie, la fiecare cinci ani. Scopul ei este de a conduce surorile pe plan  - spiritual, apostolic şi administrativ; de a reprezenta Comunitatea Surorilor Baziliene în faţa autorităţilor ecleziastice şi civile, precum şi de a promova creşterea spirituală a surorilor. Este formată din superioara provincială şi trei consiliere provinciale.

Maica Marcela - Emilia Runcan - Superioara Provinciala


Sora Laurenţia - Lenuţa Bolfă - Vicară Provincială și Secretară Provincială

 

Sora Adriana - Marinela Doci - Consilieră Provincială


Sora Varvara - Viorica Cotu - Consilieră Provincială și Econoamă Provincială